fbpx

Nämä helpot leivonnaiset sopivat moneen tilaisuuteen – illanistujaisista kahvihetkeen ja vaikka vappupiknille evääksi! Kinkku-juustopiiraaseen voit lisäksi sujauttaa mukaan mielitäytteitäsi tai muokata piiraasta kasvisversion. Peltilihapiirakka on helppo paloitella rasiaan mukaan tai tarjota suolaisena herkkuna juhlissa. 

 

Kinkku-juustopiirakka

Taikina:
100 g voita
2dl jauhoja tai gluteenittomia vaaleita jauhoja
¼ tl suolaa
½ dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Sekoita tai nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja painele ohueksi piirakkavuokaan jauhoisin käsin.

Gluteeniton kinkku-juustopiirakka on helposti varioitava leivonnainen.

Täyte:
100-150 g kinkkusuikaleita
1 paprika, persiljaa
150 g juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermaa
mustapippurirouhetta

Levitä ensin kinkkusuikaleet ja paprikakuutiot sekä persilja, sitten juustoraaste päälle. Vatkaa kulhossa kevyesti kananmunat ja sekoita mukaan kerma ja pippuri. Kaada kerma-munaseos vuokaan täytteiden päälle. Paista 200 asteessa 35-40 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.

Gluteeniton kinkkupiirakka on helppo suolainen tarjottava.

Kinkku-juustopiirakka sopii tarjoiltavaksi esim. Coleslawsalaatin kera.

 

 

Gluteeniton peltilihapiirakka

Rahkavoitaikinan voit tehdä itse tai ostaa valmiina
250 g voita
3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
1 muna voiteluun

Nypi voi, jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää rahka, mutta älä vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi, käytä jauhoja apuna.

 

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 dl riisiä
¾ tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria
n. 1 tl paprikaa
2 keitettyä kananmunaa hienonnettuna

Valmista täyte:
Keitä riisi kypsäksi
Ruskista jauheliha ja sipuli
Mausta seos
Pilko keitetyt munat esim. haarukalla
Sekoita riisi, jauheliha seos ja hienonnetut munat, tarkista täytteen maku.

Peltilihapiirakka on kätevä suolainen eväs piknikille.

Levitä täyte toiselle puoliskolle kaulittua taikinaa ja taita toinen puolisko täytteen päälle. Nipistä reunat hyvin kiinni esim. haarukan avulla. Voit valella saumat ensin kylmällä vedellä, se auttaa reunojen liimautumista paremmin yhteen. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä.
Paista 200 asteessa noin. 20-25 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.


Vinkki! Valmista kinkku-juustopiiras ja peltilihapiirakka hyvissä ajoin esimerkiksi ennen juhlia. Nämä säilyvät hyvinä jääkaapissa ja näitä voit myös pakastaa.

Jaa kuvasi omista leivonnaisistasi ja herkkuhetkistäsi #hyvänolonpolku ja #hyvänolonresepti !