fbpx

Klassinen Britakakku sopii niin syntymäpäivätarjoiluun kuin juhannuksen herkulliseksi jälkiruoaksi tai päiväkahvin seuraksi. Kakku onnistuu hyvin myös gluteenittomana.

 

Britakakku (gluteeniton)

Ainekset (10 annosta)
125 g voita
1 dl kookosssokeria (tavallinenkin käy)
2 keltuaista
1,25 dl glut. kaurajauhoja (muukin gluteeniton jauho käy)
0,5 dl mantelijuhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki
2 valkuaista
1-1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte
2 dl kermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
Mansikoita, mustikoita, vadelmia ym. marjoja

Gluteeniton klassikkoherkku britakakku

 

Vaahdota voi ja sokeri
Lisää sekaan keltuaiset hyvin vatkaten
Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa
Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
Esikypsennä pohjaa 180 asteessa 10 min
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä sekaan. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahto pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä.
Levitä marenki lusikalla esipaistetun pohjan päälle.
Paista vielä uunissa 180 asteessa n.15 min eli kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä.
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto, lisää sokeria makusi mukaan.
Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kakku 2 yhtä suureen osaan. Nosta toinen puolikas ensin tarjoiluvadille, levitä osa kerma-tuorejuustotäytteestä pohjan päälle marjojen kanssa, nosta toinen levy päälle lisää loppu kermatäyte ja koristele vielä marjoilla ja esim. mintunlehdillä tai haluamallasi tavalla.

Jaa kuva omasta brita-kakustasi #hyvänolonresepti & #hyvänolonpolku !