fbpx

Jouluvalmisteluihin sopii ihanasti perinteisten wilhelmiina-keksien leivonta. Nämä keksit ovat gluteenittomia ja sopivat hyvin keliaakikolle tai herkkävatsaiselle. Suussasulavat wilhelmiinat voi leipoa hyvissä ajoin vaikka lasten kanssa! Nämä ovat ihana joululahja työkavereille, päiväkodin aikuisile tai maistuva tuliainen joulun ajan kyläilyihin. 

 

wilhelmiinan piparit ovat ihana joululeivonnainen

 

Tarvitset: 
200g voita
1,5 dl sokeria (kookossokeria, intiaanisokeria)
2rkl tummaa siirappia
1 keltuainen
5dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen)
1rkl vanilijasokeria
2tl soodaa

 

Gluteenittomat wilhelmiinan piparit sopivat herkkävatsaiselle.


Ohje:

1. Vatkaa voi, sokeri ja tumma siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen sekaan hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi (noin 1h) jääkaappiin jähmettymään.
4. Jaa taikina 3-5 osaan ja leivo ne pyöreiksi tangoiksi jauhotetulla alustalla. Nosta tangot pellille ja jätä riittävästi tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät uunissa.
5. Paista 200C uunissa noin 15min, kunnes piparitangot ovat kauniin ruskeita.
6. Leikkaa piparit heti lämpiminä vinosti haluamasi levyisiksi. Anna jäähtyä ja pakkaa ihaniin lahjarasioihin tai sellofaanipusseihin.

 

Oletko kokeillut perinteisten wilhelmiinojen leipomista?

Jaa kuva leipomuksestasi #hyvänolonresepti tai #hyvänolonpolku ! Jouluun tai muuhun herkutteluun sopivia herkkuja ovat myös jouluinen siemenleipä tai gluteeniton porkkanakakku.