Pohjaton piirakka on kätevä valmistaa koko perheelle vaikkapa iltapalaksi tai herkuksi illanistujaisiin. Kananmunat tulee vaahdottaa hyvin, jotta piiras pysyy mehevänä ja ilmavana. Täytteeksi voit valita kasvis- tai lihatäytteen ja hyödyntää jääkaapin antimia ja ruoka-aineiden jämiä. Piiras sopii erinomaisesti gluteenittomaan ruokavalioon.
Perustaikina:
4 munaa – vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi
200 g raejuustoa
200 g cream fraichea
200 g juustorastetta (sellaista kun haluat)
Täyte-ehdotuksia:
savupalvia, kinkkua, lohta, tonnikalaa (oman maun mukaan)
tai
kasviksia; parsakaalia tai kukkakaalia pieninä paloina
100 g paprikaa
1 pieni sipuli silputtuna
0,5 – 1 tl mustapippuria
1 tl yrttisekoitusta, timjamia tai rakuunaa
ripaus suolaa
koristeeksi kirsikkatomaatteja
1.Kuullota sipulit tilkassa öljyä tai voita
2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi
3. Lisää muut aineet munavaaahtoon varovasti nostellen ja sekoittaen
4. Kaada taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan
5. Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja paista +200C 30 min
Anna piiraan vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Vinkki: Jos taikinaa tulee niin paljon, ettei kaikki mahdu vuokaan, voit tehdä lopusta taikinasta muffinsseja. Laita taikina vuokiin ja paista + 220 C, noin 15 min.
Resepti muokattu Tinskun keittiössä reseptistä