Tämä ihanan täyteläinen ja kermainen tomaatti-cashewpasta on nopea valmistaa. Voit muunnella reseptiä lisäämällä vaikkapa suosikkisieniäsi kastikkeeseen tai kerma- ja pastavalintoja muokkaamalla saat ruuasta gluteenittoman tai vegaanisen.
Tomaatti-cashewpasta (4 annosta)
Kastike
300 g kirsikkatomaatteja
2-3 dl cashewpähkinöitä
2 rkl tomaattipyrettä
(3-4 valkosipulinkynttä)
50 g kuivattuja kanttarelleja tai suppilovahveroita tai 300 g herkkusieniä
4 tl balsamicoa tai viinietikkaa
2-3 dl vettä
1 tlk kaurakermaa
Suolaa, pippuria, tuoretta basilikaa
Kylkeen: Nauhapastaa tai kikhernepastaa
1. Sekoita sauva- tai tehosekoittimella tomaatit, cashewpähkinät ja tomaattipyre mahdollisimman sileäksi, lisää tarvittaessa hieman vettä
2. Jos käytät valkosipulia, hienonna ne
3. Laita kuivat sienet hetkeksi kiehuvaan vesitilkkaan, jotta imevät itseensä nestettä
4. Kullota valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki
5. Lisää sekaan sienet (myös liotusneste) ja balsamico, paista/hauduta muutama minuutti. Laita tällä välin pasta kiehumaan
6. Lisää pannulle tomaatti-cashew rouhe sekä osa vedestä. Anna paistua 4-5 min
7. Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja silppua sekaan tuoretta basilikaa reilusti. Nauti runsaan salaatin kera.
Jaa testaamiasi reseptejä somessa #hyvänolonresepti !
Tämän tuunaamani reseptin alkuperä: vegaanihaaste.fi