Mehevä suolainen piirakka joulupäivän, uuden vuoden tai loppiaisen juhlapöydässä on maistuva ja ruokaisa lisä makeiden herkkujen rinnalla. Kaikille maistuva gluteeniton poropiirakka sopii myös illanistujaisiin!
Poropiirakka
Pohja:
100 g voita
1 dl perunahiutaleita
1 dl tummia gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen viljatuote)
0,5 dl glut. kaurahiutaleita tai fiber sokerijuurikaskuitua
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl kylmää vettä
Täyte:
1 sipuli, 1 rkl öljyä kuullottamiseen
0,5 paprikaa
150 g kylmäsavu pororouhetta
1 dl persiljasilppua
2 munaa
2 dl luomu kermaa tai kaurakermaa
0,5 tl mustapippuria
150 g juustoraastetta
- Valmista ensin pohjataikina. Nypi voi jauhoihin ja kuiviin aineisiin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan noin 24 cm vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Valmista täyte: hienonna sipuli, kuutioi paprika ja kuullota öljyssä pannulla. Hienonna persilja.
- Sekoita pororouhe sipulin, paprikan ja persiljan kanssa kulhossa ja kaada täyte pohjataikinan päälle.
- Yhdistä munat ja kerma kevyesti vatkaten, mausta mustapippurilla ja kaada täytteen päälle.
- Ripottele viimeiseksi piirakan pinnalle juustoraaste.
- Paista + 200 asteessa noin 35 min. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Jaa kuva omasta herkkuhetkestäsi #hyvänolonpolku ja #hyvänolonresepti !
Kokeile myös kinkku-juustopiirakkaa ja peltilihapiirakan valmistusta illanistujaisiin. Myös monipuolinen pohjaton piirakka on maistuva suolainen herkku, jota kannattaa kokeilla!