fbpx

Mehevä suolainen piirakka joulupäivän, uuden vuoden tai loppiaisen juhlapöydässä on maistuva ja ruokaisa lisä makeiden herkkujen rinnalla. Kaikille maistuva gluteeniton poropiirakka sopii myös illanistujaisiin!

 

Gluteeniton poropiirakka-ohje

 

Poropiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl perunahiutaleita
1 dl tummia gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen viljatuote)
0,5 dl glut. kaurahiutaleita tai fiber sokerijuurikaskuitua
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli, 1 rkl öljyä kuullottamiseen
0,5 paprikaa
150 g kylmäsavu pororouhetta
1 dl persiljasilppua
2 munaa
2 dl luomu kermaa tai kaurakermaa
0,5 tl mustapippuria
150 g juustoraastetta

  1. Valmista ensin pohjataikina. Nypi voi jauhoihin ja kuiviin aineisiin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan noin 24 cm vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Valmista täyte: hienonna sipuli, kuutioi paprika ja kuullota öljyssä pannulla. Hienonna persilja.
  3. Sekoita pororouhe sipulin, paprikan ja persiljan kanssa kulhossa ja kaada täyte pohjataikinan päälle.
  4. Yhdistä munat ja kerma kevyesti vatkaten, mausta mustapippurilla ja kaada täytteen päälle.
  5. Ripottele viimeiseksi piirakan pinnalle juustoraaste.
  6. Paista + 200 asteessa noin 35 min. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.

 

Jaa kuva omasta herkkuhetkestäsi #hyvänolonpolku ja #hyvänolonresepti ! 

Kokeile myös kinkku-juustopiirakkaa ja peltilihapiirakan valmistusta illanistujaisiin. Myös monipuolinen pohjaton piirakka on maistuva suolainen herkku, jota kannattaa kokeilla!