fbpx

Itse tehty levite on helppo valmistaa laadukkaista raaka-aineista ja voit maustaa levitteen makusi mukaan yrteillä. Erityisen ihanalta levite maistuu tuoreiden leipästen kanssa tai vaikka siemennäkkärin kera. Herkullinen levite on ihana tuliainen tai lahjaidea!

 

Itse tehty levite

 

Tarvitset:
100 g (luomu) voita
1 dl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
1 dl kylmää vettä
Yrttejä esim. persiljaa, basilikaa, valkosipulia tai muuta maustetta oman maun mukaan

 

1. Vaahdota hieman pehmennyttä voita sähkövatkaimella
2. Lisää öljy nauhana hitaasti voin sekaan vatkaimella sekoittaen
3. Lisää lopuksi vesi myös pienissä erissä, ettei seos juoksetu
4. Sekoita lopuksi hienonnetut yrtit tai mausteet
5. Laita levite sopivaan rasiaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi

 

Laadukas oliiviöljy - Efkleos

Kun teet itse levitteen hyvistä raaka-aineista, tiedät, että sitä ei ole prosessoitu eikä siihen ei ole lisätty mitään ylimääräistä. Saat samalla annokseesi hyviä rasvoja! Yksi hyvä vaihtoehto oliiviöljyksi on tämä laadukas extra-neitsytoliiviöljy, joka on suoraan Kreikasta pieneltä perhetilalta. (Oliiviöljyä on myynnissä vain hoitolassamme Keravalla.)

Levitteen voi antaa tuliaiseksi kauniissa rasiassa tai  lahjaksi ruoanlaitosta innostuneelle tai uuteen kotiin muuttaneelle.  Voit myös liittää levitteen reseptin itse tehdyn leivän mukaan!

Levite säilyy hyvin yli viikon jääkaapissa. Osan voi myös pakastaa, jos tuntuu että annos on liian suuri!

Katso myös herkullisen siemenleivän ohje tai miten gluteenittomat mantelileipäset valmistuvat!