Rasvaton ja sokeriton banaanileipä on ihana jälkkäri tai kahviherkku, johon voit kätevästi hyödyntää tummuneet banaanit! Banaanileipä valmistuu helposti ja nopeasti, myös lasten kanssa! Tarjoile herkku sellaisenaan tai jäätelön, rahkan, pähkinävoin tai vaikka kinuskikastikkeen kera!
Tarvitset:
3 kypsää banaania
3 munaa
1 dl maustamatonta jogurttia, kaurajugurttia tai vettä
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 rkl ceyloninkanelia
½ tl vaniliinisokeria tai vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
Ohje:
1. Soseuta kypsät banaanit haarukalla.
2. Lisää munat ja jogurtti banaani soseeseen ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää ne sitten seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Vuoraa pitkulainen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
5. Voit laittaa halkaistun banaanin koristeeksi kakun päälle.
6. Paista 175- 180°C noin 45- 50 min.
Vinkki! Pakasta banaanikakku myöhempiä herkutteluhetkiä varten! Kakku säilyy hyvänä jääkaapissa muutaman päivän.
Testaa jälkkäriksi myös raikasta vadelma-persikka-passion-herkkua tai gluteenitonta porkkanakakkua!