Helpot juuresleivät valmistuvat kätevästi mehustuksesta ylijääneestä massasta! Samalla kun teet mehua mehupuristimella, ota talteen kuidut eli ”mehujäte” ja hyödynnä massa gluteenittomien juuresleipästen teossa. Jos taikinan määrä jää mehustusmassasta huolimatta vähäiseksi, voit raastaa mukaan porkkanaa tai muuta juuresta. Nautiskele leipäset tuoreeltaan vaikka iltapalalla!
Gluteenittomat juuresleipäset
Tarvitset:
3 dl porkkanaraastetta tai mehunpuristuksesta jäänyttä juuresmassaa
1 dl chian siemeniä tai hampunsiemeniä
2 dl kaurahiutaleita tai 1 +1 dl hiutaleita ja Fibrex sokerijuurikaskuitua
2 dl glut. jauhoja esim. virtasalmenviljatuotteen porkkanajauhoseosta tai riisijauhoja
1 tl suolaa
3 dl vettä
loraus oliiviöljyä
Ohje:
Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan raaste tai juuresmassa, vesi ja öljy. sekoita hyvin. Nostele lusikalla pellille haluamasi kokoisia nokareita ja painele ne leipäsiksi jauhotetuin sormin.
Paista 225°C noin 15-20 min.
Vinkki! Nauti juuresleipäset itse tehdyn levitteen kanssa!
Vähennät hävikkiä hyödyntämällä mehustuksesta ylijääneen juuresmassan ja voit muuntaa taikinan koostumusta lisäämällä sekaan esimerkiksi muuta juuresraastetta. Jaa oma versiosi näistä helposta leipäsistä somessa #hyvänolonresepti !