Monipuolinen raparperi on alkukesän herkku, josta leivot monenlaisia leivonnaisia! Gluteeniton raparperipiirakka valmistuu käden käänteessä kesäisen kahvihetken kylkeen ja ihana mansikka-raparperipaistos on kesäinen herkku vaikkapa yllätysvieraille!
Gluteeniton raparperipiirakka
Tarvitset:
2 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja (esim. Virtasalmenviljatuote)
1 dl kauralesettä tai sokerijuurikaskuitua
½ dl sokeria tai kookossokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 dl sulatettua voita
1 kananmuna
Täyte:
5-6 dl tuoretta raparperia viipaleina
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ohje:
▪️ Sekoita jauhot, leseet ja sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää sekaan jäähtynyt voi ja muna
▪️ Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
▪️ Ripottele päälle raparperipalat
▪️ Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos raparperien päälle vuokaan
▪️ Paista 200 asteessa 30-35 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua
Mansikka-raparperipaistos
Tarvitset:
175 g voita
2 dl kookossokeria
ripaus suolaa
½ tl kardemummaa
3 dl kauraryynejä
1,5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen)
1 tl leivinjauhetta
2-3 vartta raparperia
1 pieni rasia mansikoita tai pakastemansikoita
2-3 rkl perunajauhoja
Ohje:
▪️ sekoita kuivat aineet keskenään
▪️ sulata voi ja sekoita kuivien aineiden sekaan
▪️ paloittele raparperit ja mansikat ja sekoita perunajauho sekaan (sitoo nestettä)
▪️ laita raparperi-mansikkaseos voideltuun laakeaan vuokaan
▪️ muotoile taikinasta kansi päälle
▪️ paista 175 °C, 30-40 min
▪️ tarjoile tämä kesäherkku jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!
Nopeat raparperileivonnaiset ovat ihania kesäherkkuja – kokeile myös gluteenitonta raparperi-mansikka-kakkua!