fbpx

Raikkaan kesäinen mansikka-raparperikakku syntyy tuoreista raparpereista ja mansikoista! Gluteeniton kakku soveltuu keliaakikolle tai herkkävatsaisille. 

 

Mansikka-raparperikakku

 

Mansikka-raparperikakku

Valmista ensin raparperi-mansikkahilloke:
3 vartta raparperia
1 pieni rasia mansikoita
½ dl vettä
1- 1,5 dl hillosokeria tai/ja kookossokeria

  • Kiehauta huuhdotut, paloitellut raparperit ja mansikat veden kanssa kattilassa.
  • Lisää pikku hiljaa sokeria ja anna porista vielä noin 15-20 min kunnes raparperit ovat pehmeitä. Anna hillokkeen jäähtyä.

 

Valmista kakkupohja:
4 munaa
1 ¼ dl sokeria
1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen Viljatuote)
2 tl leivinjauhetta

  • vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon mahdollisimman vähän sekoittaen.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 7-10 min.
  • Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen

 

Täytä ja koristele:
4 dl luomu kuohukermaa
1 prk rahkaa tai tuorejuustoa
1-3 rkl tomusokeria
raparperi-mansikkahilloketta
Iso rasia tuoreita mansikoita
1 rasia tuoreita vadelmia

 

  • Leikkaa kakkulevy kahteen osaan ja levitä hilloketta levylle alimmaiseksi.
  • Vaahdota kerma ja lisää rahka tai tuorejuusto ja mausta tomusokerilla
  • Levitä osa kerma-rahka seosta hillokkeen päälle. Voit halutessasi paloitella osan mansikoistakin tähän väliin
  • Nosta toinen puoli kakkulevystä päälle ja levitä loppu kerma-rahka kakun päälle.
  • Koristele rennosti mansikoilla ja vadelmilla

 

Jaa kuva omasta leipomuksestasi somessa #hyvänolonresepti !

Muita ihania kesään sopivia tarjottavia on mm. gluteeniton britakakku tai gluteeniton mustikkapiiras !