Hiivattomat ja gluteenittomat mantelileipäset ovat nopea ja herkullinen leivonnainen, jotka ovat ihana vaihtoehto aamu- tai välipalalle. Hiivaton ja gluteeniton vaihtoehto leivälle on erinomainen valinta jos kärsii gluteenin yliherkkyydestä tai kaipaa muuten vain vaihtelua. Helposti valmistuvat mantelileipäset voit leipoa vaikka lasten kanssa!
Gluteenittomat mantelileipäset
2 munaa
2 rkl turkkilaista jogurttia tai piimää
2 tl psylliumia
1,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
150 g juustoraastetta
3 rkl seesaminsiemeniä
Valmistus
1. Riko munien rakenne ja lisää jogurtti tai piimä
2. Lisää kuivat aineet muna-jogurtti seokseen
3. Lisää seuraavaksi juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi
4. Nosta taikinasta lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille 6-8 kekoa ja muotoile niistä pyöreitä leipäsiä. Jätä hieman väliä, jotta mahtuvat uunissa kohoamaan
5. Paista +225 asteessa noin 10 min, kunnes leipäset saavat kauniin värin
Oletko jo maistanut näitä herkullisia mantelileipäsiä?
Valmista leipästen kaveriksi ihanaa hummusta tai herkullista itse tehtyä levitettä. Kokeile myös gluteenitonta peltilihapiirakkaa ja gluteenitonta porkkanakakkua!