Monipuolinen ja herkullinen hummus sopii levitteeksi, lisukkeeksi tai vaikka kasvisten dippailuun! Vegaaninen hummus valmistuu käden käänteessä ja maun voimakkuutta voit säädellä mausteiden määrällä. Runsaasti proteiinia sisältävä hummus maistuu koko perheelle lähes minkä tahansa ruoan kanssa!
Tarvitset:
1 prk kikherneitä
3-5 rkl kikherneiden lientä
1-2 rkl tahinia
1 valkosipulin kynttä
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus kurkumaa
¼ tl juustokuminaa
ripaus paprikajauhetta päälle
persiljaa koristeeksi
1-2 rkl laadukasta oliiviöljyä
Ohje:
Hienonna valutetut kikherneet esim. sauvasekoittimella.
Lisää sekaan hienonnettu valkosipulin kynsi ja muut ainekset.
Lisää kikhernelientä jos tahna tuntuu liian paksulta.
Laita hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle 1-2 rkl oliiviöljyä, ripaus paprikajauhetta ja hienonnettua persiljaa.
Tarjoile esimerkiksi leivän kanssa.
Nopeasti valmistuva hummus sopii erinomaisesti gluteenittomien leipästen tai jouluisen siemenleivän pariksi! Maista myös ihanaa punajuurihummusta! Kokeile ja jaa onnistumisesi somessa #hyvänolonpolku !