Perinteinen mustikkapiiras on kaikille maistuva herkku vuoden ympäri! Erityisen hyvältä mustikkapiirakka maistuu tuoreeltaan, kun mustikat on käyty yhdessä poimimassa lähimetsästä. Valkoisen sokerin voit korvata kookossokerilla – näin saat tähän mustikkaherkkuun hieman karamellimaista makua eikä verensokeri kohoa yhtä nopeasti kuin valkoista sokeria käyttäessä.
Resepti
Pohja:
100 g voita
1 dl kookossokeria
1 muna
1 dl mantelijauhoja
1,5-2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 prk kermaviiliä
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja jauhot sekaan. Levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan reunoille asti.
Ripottele perunajauhot pohjalle ja lisää mustikat tasaisesti päälle. Sekoita kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30-40 min, kunnes kermaviili-munaseos on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Kuuluuko mustikkapiiras sinunkin luottoleipomusten piiriin? Jaa meille kuva somessa mustikkapiiraastasi #hyvänolonresepti !