Superhelposti valmistuva siemennäkkäri pitää sisällään runsaasti hyviä rasvoja ja kuituja! Siemennäkkäriä voi nauttia leivän korvikkeena tai kätevänä välipalana. Levitä päälle itse tehtyä levitettä tai maistuvaa hummusta ja nautiskele!
Tarvitset:
2 dl kaura- tai gluteenittomia jauhoja
0,5 dl kauralesettä tai tattarirouhetta tai mantelirouhetta
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl chiansiemeniä
0,5 dl hampunsiemeniä
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
3 dl kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ohje:
Sekoita kaikki aineet, levitä pellille leivinpaperin päälle. Jaa valmiiksi paloiksi ja ripottele vielä karkeaa suolaa/ sormisuolaa päälle.
Paista 150°C n. 50-60 min (kiertoilmatoiminnalla jos on)
Paloittele ja nauti itse tehdyn levitteen tai hummuksen kanssa!
⠀⠀⠀⠀⠀
Tämä hiivaton ja gluteeniton siemennäkkileipä on myös ihana kahvileipä ja valmistamasi levitteen kanssa aivan erinomainen tuliainen! Nappaa kuva tekemästäsi rapeasta näkkäristä ja jaa se somessa #hyvänolonresepti !⠀⠀
Vinkki! Jos haluat tehdä siemennäkkäriä supernopeasti, nappaa kaupasta mukaan valmis näkkärisekoitus. Sen helpommaksi siemennäkkärin valmistus ei enää käy!