fbpx

Superhelposti valmistuva siemennäkkäri pitää sisällään runsaasti hyviä rasvoja ja kuituja! Siemennäkkäriä voi nauttia leivän korvikkeena tai kätevänä välipalana. Levitä päälle itse tehtyä levitettä tai maistuvaa hummusta ja nautiskele!

 

 

Tarvitset:
2 dl kaura- tai gluteenittomia jauhoja
0,5 dl kauralesettä tai tattarirouhetta tai mantelirouhetta
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl chiansiemeniä
0,5 dl hampunsiemeniä
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
3 dl kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ohje:
Sekoita kaikki aineet, levitä pellille leivinpaperin päälle. Jaa valmiiksi paloiksi ja ripottele vielä karkeaa suolaa/ sormisuolaa päälle.
Paista 150°C n. 50-60 min (kiertoilmatoiminnalla jos on)
Paloittele ja nauti itse tehdyn levitteen tai hummuksen kanssa!
⠀⠀⠀⠀⠀

Itse tehtyyn levitteeseen voit lisätä suosikkiyrttejäsi.

 

Tämä hiivaton ja gluteeniton siemennäkkileipä on myös ihana kahvileipä ja valmistamasi levitteen kanssa aivan erinomainen tuliainen! Nappaa kuva tekemästäsi rapeasta näkkäristä ja jaa se somessa #hyvänolonresepti !⠀⠀

Vinkki! Jos haluat tehdä siemennäkkäriä supernopeasti, nappaa kaupasta mukaan valmis näkkärisekoitus. Sen helpommaksi siemennäkkärin valmistus ei enää käy!