Herkullinen parsapiirakka on ruokaisa ja se sopii illanistujaisiin suolaiseksi herkuksi tai vaikka lounaaksi värikkään salaatin kanssa! Makua voit muutella seurueen toiveiden mukaan käyttämällä juustoraasteen tilalla tai lisänä sinihomejuustoa tai käyttämällä kinkkua tai kylmäsavulohta ruokaisuutta lisäämässä. Parsa on varsinainen kevätherkku, joka sopii suolaiseen leivontaan erinomaisesti!
Ohje:
Pohja:
3 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g voita
2-3 rkl vettä
Täyte:
400 g tuoretta vihreää parsaa
150 g kylmäsavulohta tai kinkkua
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
2 dl luomukermaa
2 munaa
1 tl raastettua luomu sitruunankuorta
ripaus mustapippuria
n. 150 g voimakkaan makuista juustoraastetta tai Aurajuustomuruja
- Poista parsoista kovat kantaosat ja paloittele 1-2 cm pituisiksi paloiksi.
- Kiehauta parsapalat suolalla maustetussa vedessä 2-3 min. Kaada vesi pois ja anna parsojen jäähtyä. Paloittele kala tai kinkku sopiviksi kuutioiksi.
- Nypi jauhot ja voi kulhossa, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuokaan. Voit halutessasi vuorata vuoan leivinpaperilla.
- Sekoita tuorejuusto, kerma ja munat tasaiseksi, lisää sitruunankuori ja pippuri.
- Levitä parsat, lohi tai kinkku piirakkapohjalle, kaada täyte päälle ja ripottele pinnalle juusto.
- Paista 200°C noin 25-30 min, kunnes piirakan pinta saa kauniin värin ja täyte on hyytynyt.
- Tarjoa pääsiäisenä raikkaan salaatin kera vaikka lounaaksi tai illanistujaisissa!
Tämän helpon piiraan valmistat vaikka yllätysvieraille, jos käytät esimerkiksi valmistaikinaa pakkasesta! Tässä vinkki ruokaisaan salaattiin, jos haluat nauttia suolaista piirasta lounaalla. Lisää suolaista leivontaa löydät täältä: klassinen kinkku-juustopiirakka ja herkullinen peltilihapiiras ovat myös takuuvarmoja hittejä illanistujaisissa!
Jaa kuva leipomuksestasi ja herkutteluhetkestäsi somessa #hyvänolonpolku !