fbpx

Ruokaisa salaatti on mainio lounasvaihtoehto, sillä ruokailun jälkeen ei synny raskasta oloa. Salaatti on myös helppo koota vaikka töihin evääksi suoraan eväsrasiaan. Salaattiin on kätevää hyödyntää kotoa löytyviä tuotteita, mutta olisi hyvä, että salaattiin sujautetaan hiilihydraatin ja proteiinin lähteitä, jotta pysyt kylläisenä. 

 

 

Ruokaisa salaatti 4:lle
Tarvitset:
1 tölkki/tetra valmiita kikherneitä, tilkka öljyä, ripaus juustokuminaa ja cayennepippuria
1 punasipuli
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 dl gluteenitonta pastaa/kuviomakaronia
1 ruukku salaattia tai babypinaattia
1 paprika
½ kurkkua
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
50 g mustia oliiveja
1pkt luomufetaa tai vegaanista kreikkalaistyyppistä juustoa
Alfa alfan ituja
1 tl yrttisekoitusta
mustapippuria

 

 

 

▪️ Paahda kikherneet uunipellille, öljyn ja mausteiden kanssa +225, n.15 min.
▪️ Keitä pasta, siivilöi ja jäähdytä kylmän veden alla.
▪️ Kuori ja siivuta punasipuli renkaiksi. Laita sipulit kulhoon, mittaa päälle viinietikka ja öljy ja anna sipuleiden pehmetä sen aikaa kun valmistat salaattia.
▪️ Pese ja kuivaa salaatti, pilko kasvikset ja kuutioi juusto.
▪️ Lado kaikki ainekset laakeaan tarjoilukulhoon ja kaada sipuleista jäänyt neste kastikkeeksi.
▪️ Ripottele vielä päälle kuivattuja yrttejä ja mustapippuria.

Voit pienentää ohjetta ja kasata salaatin suoraan annokseksi lautaselle tai mealpreppauksen omaisesti valmistaa salaatti rasioihin valmiiksi tuleville päiville.

Vinkki! Paahdettuja kikherneitä voit napostella myös suolapähkinöiden tapaan.

 

Kokeile myös maukasta perunasalaattia ja lue vinkkimme parempiin eväsvalintoihin töihin!

Jaa oma värikäs salaattisi kanssamme #hyvänolonpolku ja #hyvänolonresepti !