Raikkaan kesäinen mansikka-raparperikakku syntyy tuoreista raparpereista ja mansikoista! Gluteeniton kakku soveltuu keliaakikolle tai herkkävatsaisille.
Mansikka-raparperikakku
Valmista ensin raparperi-mansikkahilloke:
3 vartta raparperia
1 pieni rasia mansikoita
½ dl vettä
1- 1,5 dl hillosokeria tai/ja kookossokeria
- Kiehauta huuhdotut, paloitellut raparperit ja mansikat veden kanssa kattilassa.
- Lisää pikku hiljaa sokeria ja anna porista vielä noin 15-20 min kunnes raparperit ovat pehmeitä. Anna hillokkeen jäähtyä.
Valmista kakkupohja:
4 munaa
1 ¼ dl sokeria
1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Virtasalmen Viljatuote)
2 tl leivinjauhetta
- vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon mahdollisimman vähän sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 7-10 min.
- Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen
Täytä ja koristele:
4 dl luomu kuohukermaa
1 prk rahkaa tai tuorejuustoa
1-3 rkl tomusokeria
raparperi-mansikkahilloketta
Iso rasia tuoreita mansikoita
1 rasia tuoreita vadelmia
- Leikkaa kakkulevy kahteen osaan ja levitä hilloketta levylle alimmaiseksi.
- Vaahdota kerma ja lisää rahka tai tuorejuusto ja mausta tomusokerilla
- Levitä osa kerma-rahka seosta hillokkeen päälle. Voit halutessasi paloitella osan mansikoistakin tähän väliin
- Nosta toinen puoli kakkulevystä päälle ja levitä loppu kerma-rahka kakun päälle.
- Koristele rennosti mansikoilla ja vadelmilla
Jaa kuva omasta leipomuksestasi somessa #hyvänolonresepti !
Muita ihania kesään sopivia tarjottavia on mm. mansikka-raparperipaistos ja gluteeniton raparperipiiras, gluteeniton britakakku tai gluteeniton mustikkapiiras !