fbpx

Linssit ovat hyvä ja edullinen raaka-aine erilaisiin keitto- tai pataruokiin sekä kastikkeisiin. Punaiset linssit ovat erinomainen proteiinin lähde ja linssien käyttäminen on hyvin helppoa! Tämä tomaattinen linssikeitto maistuu koko perheelle ja sen mausteisuutta tai tulisuutta voit säädellä oman makusi mukaan!

Tarvitset:
1 kpl sipuli
1 porkkana
2 kpl valkosipulinkynttä (jätä pois FODMAP-ruokavaliossa)
¼ tl jauhettua korianteria
½ tl currya
1 tlk luomutomaattimurskaa
5 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa tai kaurakermaa tai tuorejuustoa
1/2 tl suolaa
1 rkl mustapippuria

 

 

Ohje:

  1. Silppua sipuli, paloittele porkkana ja valkosipuli. Kuullota kattilassa öljyssä currya, korianteria, porkkanoita ja sipulisilppua.
  2. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja huuhdellut linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä ja lisää vettä tarvittaessa.
  3. Lisää keiton joukkoon kookosmaito, suola ja pippuri.
  4. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

 

VinkkI! Linssikeitto on helppo ottaa töihin mukaan evääksi, kun käytät ruokatermaria.

 

Muita herkullisia arkiruokareseptejä ovat mm. myskikurpitsakeitto ja tomaatti-cashewpasta !