Klassinen coleslaw-salaatti syntyy uuden sadon maukkaista keräkaaleista! Valmista kerralla reilusti salaattia, sillä se säilyy jääkaapissa useamman päivän. Coleslaw eli kaalisalaatti on täydellinen pari kesän grilliherkuille! Sopisiko coleslaw juhannusmenuun tai osaksi grillijuhlien tarjoiluja?
Coleslaw (4hlö)
Tarvitset:
½ keräkaalia (luomua jos löytyy)
1-2 luomu porkkanaa
kastike:
½ dl majoneesia (tavallista tai vege)
1 dl turkkilaista jogurttia tai kauragurttia
2-3 tl omenaviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
- Kuori kaalista muutama uloin lehti. Halkaise kaali ja suikaloi se mahdollisimman ohueksi. Juustohöylä on tässä hyvä apuväline. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita kastikeainekset keskenään. Kastike saa olla aika voimakas ja hapokas, koska kaali ja porkkana imevät itseensä makua.
- Laita kaalisuikaleet ja porkkanaraaste kulhoon ja kaada kastike päälle, sekoita hyvin. Peitä salaatti kannella tai kelmulla ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Mehevä salaatti on hetkessä valmis! Tarjoile esimerkiksi uusien perunoiden tai grillivartaiden kanssa!
Jaa omat herkkusi somessa #hyvänolonresepti!