fbpx

Syksyn klassikkoherkku on helppo ja nopea omenapiiras joka onnistuu erinomaisesti myös gluteenittomana! Käytä kotimaisia omenoita tähän kaikille maistuvaan omppuleivonnaiseen. Kokeile myös valkoisen sokerin tilalla kookossokeria – se antaa leivonnaiseen ihanan karamellimaisen maun eikä nosta verensokeria yhtä radikaalisti kuin valkoinen sokeri.

 

Ohje gluteenittomaan omenapiirakkaan.


Tarvitset:

2 munaa
1,2 dl kookos- tai tavallista sokeria
2,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita
pinnalle omenaviipaleita, kanelia ja sokeria

 

Gluteeniton omenapiiras

 

Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin
Sekoita jauhot ja yhdistä ne muna-sokeriseokseen
Sulata rasva ja lisää se maidon kanssa varovasti sekoitellen taikinaan
Kaada taikina pyöreään voideltuun vuokaan tai vuoraa vuoka leivinpaperilla
Pese, halkaise ja viipaloi omenat
Asettele omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle vielä hieman sokeria ja kanelia
paista 200°C noin 25min

Tarjoile ja nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!

 

 

Kokeile tätä ihanaa syysherkkua ja jaa leivoksesi #hyvänolonresepti ! Kokeile leipoa myös herkullista mustikkapiirasta tai suolaista syysherkkua: kantarellilettuja!