fbpx

Syksyllä on ihana tehdä metsäretkiä ja samalla bongailla sieniä. Lyhytkin aika sienimetsällä voi tuottaa kylliksi saalista, jotta voit valmistaa syksyisiä herkkuja. Kantarellit taipuvat erinomaisesti myös lettutaikinan joukkoon, jolloin saat nopeasti valmistettua ihanan iltapalan tai maukkaan lounaan.

 


Kantarelliletut 4:lle

n.250 g puhdistettuja kanttarelleja
1 sipuli hienonnettuna
5 dl nestettä; maitoa, kauramaitoa tai vettä
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
1,5 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
2-3 rkl sulatettua voita tai öljyä
voita paistamiseen

 

Herkullisten kantarelli-lettujen ohje.

 

 

1.Hienonna kanttarellit ja sipuli ja paista voissa kevyesti.
2. Sekoita neste ja munat sekä suola. Lisää jauhot hyvin vatkaten nesteeseen ja sen jälkeen kanttarelli-sipuliseos ja sulatettu voi tai öljy. Anna taikinan turvota hetki.
3. Paista taikinasta sopivan kokoisia lettuja ja pidä ne lämpiminä esim. folion alla tai uunissa. Kun kaikki letut on paistettu, tarjoa ne puolukkasurvoksen kanssa.

 

Kantarellit tuovat uutta vaihtelua ja makua perinteisiin lettuihin. Jaa oma annoksesi #hyvänolonresepti !

 

Kokeile myös muita sieniruokia: korvasienikastike ja kantarellikastike