fbpx

Kevään ja kesän juhlakausi lähestyy ja yksi kaikille maistuva tarjottava kahvipöytään on mehevä porkkanakakku. Porkkanakakku on helppo leipoa ja se sopii niin valmistujaisjuhliin tarjottavaksi kuin juhannuspäivään jälkiruoaksi! Gluteeniton kakku sopii keliaakikolle ja herkkävatsaiselle. Valkoisen sokerin voi korvata vaihtoehtoisilla makeuttajilla – porkkanakakku maistuu silti ihanan herkulliselta!

Gluteeniton porkkanakakku

Kakku:
200 g voita
2 dl kookossokeria tai 1 dl eritrytolia eli karppisokeria ja 1 dl kookossokeria
3 munaa
2,5 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
1,5 dl mantelijauhoa
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
200 g porkkanaraastetta

 

Kuorrute:
200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
1 dl rahkaa
0,5 dl tomusokeria tai maun mukaan eritrytolia

Gluteeniton porkkanakakku

Vatkaa pehmeää voita ja sokeria jonkin aikaa. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten, ettei taikina juoksetu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (halk. 23 cm). Paista kakkua 180 asteisessa uunissa noin 30-40 min. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Voit halkaista kakun ja laittaa kuorrutetta myös kakun väliin, jos haluat. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle. Voit koristella kakun pähkinöillä, pähkinärouheella tai/ja luomu appelsiinin kuorella.

Testaa myös raikasta mangokakkua tai gluteenitonta omenapiirakkaa!

Jaa leipomuksesi kanssamme somessa #hyvänolonresepti !