fbpx

Gluteenittomat, munattomat ja maidottomat Runebergin tortut sopivat allergiselle tai herkkävatsaiselle. Tortut on helppo valmistaa levyksi tai muotin avulla haluttuun muotoon. Ihania herkkuhetkiä Runebergin päivään!

 

Gluteenittomat ja munattomat Runebergin tortut

 

Runebergin tortut (MU, MA, G)
Tarvitset:
100 g voita tai maidotonta rasvaa
1 dl kookossokeria
1 dl omenasosetta (korvaa kananmunan)
1,5 dl Durrajauhoseosta (Virtasalmen) tai riisijauhoja
1 dl vaaleaa jauhoseosta (Virtasalmen)
(0,5 dl mantelijauhetta)
0,5 tl psylliumia
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
2 tl vettä

vadelmahilloa (kaupasta tai itse tehtynä)

Ohje:
Vaahdota rasva ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne seokseen nopeasti yhdessä omenasoseen kanssa.
Laita taikina vuokiin tai paista levynä.
Paista 200°C (leivosvuoat noin 10-12 min, levy 20-25 min) (kokeile tikulla kypsyys)
Anna jäähtyä ja kuorruta leivokset. Voit tehdä levystä muotilla esim. pyöreitä tai neliön muotoisia leivoksia.

Kuorruttaminen
Lusikoi vadelmahillo leivosten keskelle.
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi paksuksi massaksi ja lusikoi esim. muovipussin kulmaan tai pursotinpussiin.
Leikkaa pussin kärkeen pieni reikä ja koristele leivonnaiset haluamallasi tavalla.

 

Ihania herkutteluhetkiä! Testaa myös gluteenitonta Runebergin britakakkua!

 

Jaa kuva leipomuksistasi somessa #hyvänolonresepti !