fbpx

Keväällä kokeilin kasvattaa tomaatteja pienessä kasvihuoneessani. Tomaatit saivat kasvaa ja kypsyä pitkään kasvusäkeissä, joiden alla oli altakastelulaatikot. Niihin mahtui vettä 2 viikoksi, joten ne pärjäsivät hienosti mökkireissujen ajan. Viimeiset tomaatit käytin itse tehtyyn ketsuppiin etteivät ne menisi hukkaan. Säilöntäaineeton ketsuppi sopii myös allergikoille.

 

itsetehty-tomaattisose

Tarvitset:
1 kg kypsiä tomaatteja
1 iso sipuli
(2 valkosipulin kynttä)
1 punainen paprika
1 dl punaviinietikkaa
n. 2 tl suolaa
0,5-1 tl jauhettua mustapippuria
0,5 tl kanelia
¼ ti jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua korianteria
2 rkl hunajaa tai kookossokeria

 

 

Ohje:

  1. Pilko tomaatit, sipuli(t) ja paprika ja poista tomaattien vihreät kannat ja paprikan siemenet.
  2. Mittaa kattilaan viinietikka ja hunaja tai kookossokeri ja kuumenna. Lisää kasvikset ja keittele miedolla lämmöllä noin 30min. Soseuta sitten sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  3. Keitä sosetta vielä noin 30min, kunnes ketsuppi on paksuuntunut.

Purkita kuuma ketsuppi puhtaisiin lasipurkkeihin ja laita puhtaat kannet kiinni.

Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

 

Kauniissa purkeissa koristeltuina ketsuppi on myös kiva lahjavinkki!

 

 

Käytä ketsuppia sellaisenaan tai lisää kastikkeeseen tai pizzaan!

 

Muita herkullisia tomaattipohjaisia reseptejä ovat mm. tomaattinen linssikeitto ja tomaatti-cashew-pasta!