Syksyn tullen omenapuut notkuvat omenoita – tässä yksi herkullinen idea miten voit hyödyntää omenoita jälkiruoassa. Maukkaat uuniomenat on helppo valmistaa. Tarvitset vain muutamia raaka-aineita ja lopputulos maistuu koko perheelle! Valmista uuniomenoita viikonlopun herkkuhetkeen tai tarjoile kahvipöydässä makeana herkkuna.
Omenat sisältävät runsaasti mm. kuitua, C-vitamiinia ja antioksidantteja. Omenat osana monipuolista ruokavaliota parantavat siis vastustuskykyäsi ja tuovat paljon myönteisiä vaikutuksia kehoosi, kuten edistävät verenkierron ja sydämen toimintaa. Suosi kotimaisia omenoita – niitä on saatavilla alkusyksyllä runsaasti! Omenoita voi napostella esimerkiksi makeanhimoon, mutta omenoista voit valmistaa myös mehua, makeita leivonnaisia tai tehdä vaikka hilloa. Tässä postauksessa jaamme ohjeen herkullisten uuniomenoiden valmistukseen.
Uuniomenat:
Tarvitset:
omenoita
50g voita
1,5 dl kaurahiutaleita
½ dl kookossokeria tai siirappia
kanelia
kardemummaa
kourallinen pähkinöitä rouheena
Ohje:
Huuhdo omenat ja ota omenaporalla keskustat pois.
Asettele omenat laakeaan vuokaan.
Sulata voi pannussa, lisää kaurahiutaleet, sokeri ja mausteet sekaan. Sekoittele hetki, laita täytettä omenien koloihin reilusti.
Paista 200°C noin 25-30 min.
Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Omenaherkkujen kanssa sopiva vaniljakastike on helppo tehdä myös itse! Testaa myös gluteenittoman omenapiirakan tekoa ja inspiroidu muistakin arkiruoka- ja jälkiruokaideoistamme!
Klassiset uuniomenat ovat täydellinen syysherkku, vai mitä?