Palsternakka on terveellinen ja maukas syksyinen juures, joka sisältää runsaasti kuituja, vitamiineja, kivennäisaineita ja foolihappoa. Palsternakka tuo ihanaa makua keittoon ja voit tuoda proteiinia keittoon lisäämällä sekaan vaikka savupororouhetta, linssejä tai papuja!
Tarvitset:
500 g palsternakkaa
150 g selleriä
150 g porkkanaa
2-3 jauhoista perunaa
1-2 sipulia
1 l vettä
rasia ruohosipulituorejuustoa tai porotuorejuustoa
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
Ohje:
Keitä kuoritut ja paloitellut juurekset pehmeäksi noin 30min ajan ja hyödynnä samalla muut jääkaapista löytyvät juurekset, jotka voisivat sopia keittoon. Soseuta ja lisää joukkoon sulatejuustoa tai vaikka savupororouhetta. Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää halutessasi tuoreita yrttejä päälle.
Vinkki! Jaa keitto kahteen kattilaan ja mausta toinen tulisemmin, jos esimerkiksi perheen aikuisille maistuu hieman mausteisempi tai tulisempi versio.
Jos kaipaat maidotonta versiota, kokeile käyttää esimerkiksi kaurapohjaista tuorejuustoa.
Koko perheelle maistuvaksi keittoruoaksi sopii myös ihana myskikurpitsakeitto tai kalakeitto!
Jaa kuva omasta annoksestasi somessa #hyvänolonresepti !