fbpx

Perinteinen kalakeitto lämmittää viileänä syyspäivänä ja kyseessä onkin monen perheen yksi luottoruoka arjessa. Tämä klassikkokeitto taipuu myös suuremmalle porukalle ruoaksi vaikkapa perhejuhliin.

 

 

Kermainen kalakeitto on klassinen ja helppo arkiruoka!


Kermainen kalakeitto 4-5 hlö:lle

6-8 perunaa
2-3 porkkanaa
2 sipulia
(pieni pala fenkolia)
1,5 l kalalientä tai vettä
1,5 tl suolaa
10 -15 maustepippuria
2-3 laakerinlehteä
n. 500 g kalaa esim. lohifilettä, ahventa ym.
2 dl kuohukermaa
0,5 pakettia Koskenlaskija sulatejuustoa
hienonnettua tilliä

 

Koko perheelle maistuva perinneruoka.

Jos sinulla on kokonaisen kalan perkeet, voit keittää niistä ensin liemen keittoa varten.
Laita kalanruodot ja 1,5 l vettä, 5-6 maustepippuria, lohkottu sipuli ja porkkana sekä 1 tl suolaa kattilaan. Keitä kalalientä hiljaa poristen 10-20 min. Siivilöi liemi.

Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat ja fenkoli sekä hienonna sipuli.
Kuumenna kalaliemi tai vesi kiehuvaksi, lisää mausteet, sipulit ja porkkanat, fenkoli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia. Lisää perunakuutiot ja keitä 10 minuuttia.

Poista kalasta nahka ja ruodot, leikkaa reiluiksi kuutioiksi.
Lisää keittoon kala, kerma ja suola. Jos olet keittänyt kalaliemen itse, tarkista liemen suolaisuus ennen suolan lisäystä. Kuumenna vielä keitto kiehuvaksi ja anna olla kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kala kypsyy. Mausta keitto tillillä ja tarjoile ruisleivän kera.

 

Vinkki! Käytä kalana välillä lohta ja välillä vähärasvaista ahventa tai kuhaa. Mistä pidit eniten?

Jaa kuva omasta annoksestasi #hyvänolonresepti !