fbpx

Metsäretkeltä bongatut sienet on mukava hyödyntää kotikeittiössä ja koko perheelle maistuva sienipiirakka on herkullinen vaihtoehto suolaiselle herkulle! Helpon sienipiiraan valmistat käyttäen tuoreita kantarelleja, suppilovahveroita tai muita suosikkisieniäsi. Tarvittaessa voit hyödyntää pakastimesta edellisvuoden satoa tai kuivattuja sieniä! Nopeasti valmistuva gluteeniton sienipiirakka on erinomainen tarjottava syksyisiin illanistujaisiin tai salaatin kera lounaalle!

 

 

Pohja:
100 g voita
3 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen)
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

 

Täyte:
1 litra tuoreita suppilovahveroita tai kanttarelleja
( pakkasesta tai kuivattunakin käy)
Huomioi silloin määrä.
pala purjoa
1 pieni sipuli
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
1tl yrttisekoitusta
125 g juustoraastetta
2dl kermaa
1-2 munaa

 

 

1. Tee pohja, mittaa voi, jauhot ja suola kulhoon. Nypi tai sekoita monitoimikoneessa murumaiseksi. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi.
2. Levitä taikina jauhotetuin käsin pyöreään piirakkavuokaan myös reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
3. Valmista täyte. Halkaise ja paloittele purjo ja hienonna sipuli. Kuullota niitä hetki pannulla ja lisää paloitellut sienet. Anna sienien kiehua hetki omassa liemessään, kunnes neste on lähes kuivunut. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja yrteillä.
4. Kaada sieniseos piirakkapohjalle. Sekoita kerma, muna ja juustoraaste keskenään. Kaada seos piiraspohjalle täytteiden päälle.
5. Paista sienipiirakka 200°C noin 30 min.
6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

 

 

Jaa oma annoksesi somessa #hyvänolonresepti !

Kurkkaa muutkin sienireseptit: herkullinen kantarellikastike, maukkaat kantarelliletut & maistuva korvasienirisotto.