fbpx

Herkullinen korvasieni on helposti tunnistettava ruokasieni, joka kuitenkin on myrkyllinen ennen oikeaoppista esikäsittelyä. Lue esimerkiksi täältä kuinka käsittelet korvasieniä turvallisesti. Kevään sieniherkuista voit loihtia monenlaisia herkkuja – tässä koko perheelle maistuva korvasienirisoton ohje pääruaksi tai lisukkeeksi vaikka kalan kanssa!

 

Korvasienet ovat kevään herkkuja

 

Herkullinen korvasienirisotto:

Tarvitset:
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
100-150 g esikeitettyjä korvasieniä
1 l valmista kasvislientä tai kanalientä
(2 dl valkoviiniä)
225 g risottoriisiä
30 g parmesaani-juustoraastetta
suolaa maun mukaan
mustapippurirouhetta
voita
persiljaa

▪️ Laita kasvisliemi ja valkoviini samaan kattilaan kuumenemaan. Ellet halua käyttää valkoviiniä lisää kasvisliemen määrää.
▪️ Kuumenna voi pannulla ja kuullota hienonnetut sipulit pehmeiksi korvasienien kanssa.
▪️ Lisää risottoriisi sekaan ja sekoittele hetki kunnes riisi on kuultavaa.
▪️ Lisää sitten kolmasosa kuumasta liemestä ja keitä varovasti sekoitellen, kunnes liemi on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Jatka samalla liemenlisäystekniikalla, kunnes riisi on sopivan kypsää.
▪️ Lisää sitten juusto, persiljasilppu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esim. uuninieriän lisukkeena!

 

 

Toivottavasti tänä vuonna löytyy taas runsain mitoin korvasieniä!

Kokeile myös korvasienikastiketta ja syksymmällä kantarellikastiketta!