Helppo kantarellikastike sopii hyvin lihan, kalan tai perunoiden kanssa. Tämä kastike on maukas ja nopea valmistaa, ja tämä onkin erinomainen arkiruoka, joka maistuu varmasti koko perheelle!
Kantarellikastike
n. ½ l / 200g puhdistettuja kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
2 dl vettä
2 dl (luomu) kuohukermaa
1 (luomu) kasvisliemikuutio
suolaa
valkopippuria
1-2 rkl jauhoja tai vaaleaa kastikesuurustetta
Valmistus
1. Pilko sipuli ja kullota pannulla voissa
2. Lisää pilkotut kantarellit ja keitä kunnes ylimääräinen neste haihtuu pois.
3. Lisää kasvisliemikuutio, vesi ja kerma.
4. Anna kastikkeen hautua ja maun syventyä miedolla lämmöllä noin 30 min.
5. Mausta suolalla ja pippurilla ja suurusta sopivan sakeaksi.
6. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden, kasvisten ja paistetun kalan kanssa.
Vinkki! Voit käyttää kerman tilalla myös kaurakermaa, mikäli se soveltuu paremmin ruokavalioosi.
Mihin ruokaan sinä yhdistät mieluiten herkullisen kantarellikastikkeen?
Testaa myös kantarellilettuja – saat kivaa vaihtelua perinteiseen lettutaikinaan! Kurkkaa myös maistuvan korvasienirisoton ja korvasienikastikkeen ohje!