fbpx

Maukas ja edullinen kaalilaatikko lienee tuttu arkiruoka monessa perheessä – voit varioida sitä ruokavalioonne sopivaksi kasvisversioksi tai käyttää proteiinin lähteenä kanan tai naudan jauhelihaa. Kotitekoinen kaalilaatikko on nostalginen ja perinteikäs ruoka, jota kannattaa tehdä kerralla reilu annos. Voit pakastaa loput käteviin annosrasioihin!

 

Maukas kaalilaatikko

Tarvitset:
1 keskikokoinen keräkaali
2 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 dl kvinoaa
400 g kanan jauhelihaa tai naudan jauhelihaa tai kasviproteiinia
2 -3 rkl siirappia
½ – 1 tl suolaa
1/ 4 tl mustapippuria, 1/4 tl valkopippuria
5-7 dl kasvislientä

Kallilaatikko on edullinen ja maukas arkiruoka.

Ohje:
Silppua kaali, kuori ja paloittele porkkana ja hienonna sipuli.
Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Ruskista jauhelihaa pannulla hetki.
Laita kattilan pohjalle hieman öljyä ja lisää kaalisuikaleet, porkkanat ja sipuli.
Kuullota hetki että kaali pehmenee hieman, lisää sitten kasvislientä ja siirappia sekä mausteet. Lisää sekaan vielä keitetty kvinoa ja jauheliha. Sekoita ja maista lopuksi että seoksessa on mausteet ja suola kohdillaan.
Laita seos uunivuokaan, lisää kasvislientä melkein seoksen yläreunaan.
Laita pinnalle vielä muutama nokare voita.
Paista 175°C noin 50-60 min.
Nauti puolukkahillon kanssa.

Jaa oma versiosi tästä nostalgisesta arkiruoasta somessa #hyvänolonresepti !

 

Testaa myös muita helppoja arkiruokia kuten ihanaa linssi-punajuurilaatikkoa, lämmittävää palsternakkakeittoa tai uunissa valmistuvaa yrttibroileria!