Lämmittävä ja samettisen sileä myskikurpitsakeitto on ihana viileiden päivien ruoka. Tätä ihanan väristä keittoa voi varioida oman maun mukaan monin tavoin; esimerkiksi lisäämällä valkosipulia tai hieman enemmän chiliä.
Myskikurpitsakeitto
n. 1 kg myskikurpitsa
2 sipulia
8 dl (luomu) kasvislientä
1 punainen chilipalko tai chilikastiketta
200 g sulate- tai tuorejuustoa
mustapippuria
kurkumaa
paprikajauhetta
loraus öljyä
Valmistus
1. Paloittele myskikurpitsa pitkittäin kahteen tai neljään osaan
2. Poista siemenet (esim. lusikalla) ja säästä paahtamista varten. Paahdetut siemenet sopivat keiton koristeluun.
3. Pirskota hieman öljyä palojen päälle ja laita ne pellille paahtumaan +200C asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Näin maut tulevat paremmin esille.
4. Pilko sipulit ja chili ja kullota niitä hetki kattilassa öljyssä
5. Kuori ja paloittele paahtuneet kurpitsat ja lisää ne kattilaan
6. Lisää liemi ja mausteet, anna kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet
7. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella
8. Lisää sekaan tuorejuusto ja tarvittaessa nestettä, sekoita ja tarkista maku. Kiehauta keitto nopeasti vielä kuumaksi, älä enää keitä.
Paahda kurpitsansiemenet:
Paahda siemeniä varovasti pannulla tilkassa öljyä. Kääntele, etteivät kärähdä.
Koristele keittoannokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Persilja sopii myös koristeluun.
Onko kurpitsa teidän keittiössä tuttu kasvis?
Muita herkullisia reseptejä arkeesi: Kermainen kalakeitto ja lämmittävä palsternakkakeitto.
Alkuperäinen ohje: tinskunkeittiössä.fi