fbpx

Syvän punaiset puolukat ovat varsinaista superruokaa, jota on saatavilla ihan lähimetsistä. Kirpakat puolukat sisältävät runsaasti terveellisiä ainesosia kuten kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka voivat auttaa mm. vähentämään tulehdusta kehossa! Nauti raikkaasta ulkoilmasta ja poimi punaiset herkut talteen!

 

Pulmupuolukka

Tarvitset:
7-8 l puolukoita
1 pkt Pulmu palasokeria

 

Ohje:
Laita puolukat esim. isoon teräskattilaan ja survo niitä vain sen verran että niistä alkaa irrota nestettä. Hämmennä sekaan paketillinen Pulmu-palasokeria ja jätä tekeytymään viileään. Hämmentele seosta aina silloin tällöin noin vuorokauden ajan, kunnes sokeri on täysin sulanut. Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Koristele lasipurkki ja ilahduta lahjansaajaa itsetehdyllä pulmupuolukalla!

Säästä osa puolukoista kantarellilettujen kanssa tarjoiltavaksi ja jos metsäretkiltä on tarttunut mukaan myös mustikoita, pyöräytä helppo mustikkapiiras jälkiruoaksi!